naar homepage
nieuws missie ouders kinderen school personeel stichting

Visie

Sterrenhuizen biedt deze bijzondere kinderen een mooi en liefdevol thuis. Een plek waar zij (weer) tot zichzelf kunnen komen. Een huis dat zich kenmerkt door rust, ruimte, structuur en harmonie.

Juist voor deze kinderen vinden wij verbinding met de omringende natuur en hun innerlijk heel belangrijk. Dit doen wij onder andere in de vorm van ecologisch verantwoorde voeding en het gebruik van natuurlijke materialen, het verzorgen van de dieren en de tuin.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren op zichzelf te vertrouwen. Daarnaast leren we ze met liefde een vak te ontdekken wat bij ze past. We willen de kinderen graag aanmoedigen in hun eigenheid, zelfstandigheid en persoonlijke groei. Een positieve levensinstelling, een openhartige benadering, gemeenschapszin, respect voor elkaar en voor al wat leeft. Door vanuit ons hart te spreken en een gezamenlijke inspanning te leveren, zoeken we samen naar ieders individuele kwaliteit: Welke gaven bezit uw kind? Dit vraagt zowel van het kind als van de medewerkers de wil om zichzelf te ontwikkelen. Wij willen samen van het leven leren.